• Kostnadsfritt
  • Online
  • Publikt
  • Samarbete

Nationaldagsfirande

Örebro kommuns nationaldagsfirande blir lite annorlunda i år – och kommer framförallt rikta sig mot de som befinner sig i riskgrupper. Kulturskolan kommer, tillsammans med Medborgarskolan och föreningar, genomföra en turné med musik, dans och andra roliga överraskningar på vård- och omsorgsboenden samt trygghetsbostäder i Örebro med omnejd. Några av dessa akter kommer att dokumenteras av Sparky Films.

Creative House fick uppdraget att arrangera dagen och Sparky Films kommer att stå för filmproduktionen.

»Kulturskolan hörde av sig till oss, apropå att vi driver SeeUsLive tillsammans med Kulturaktiebolaget, för att få hjälp med att göra ett digitalt nationaldagsfirande. Vi har varit med och idégenererat och fått med ex-örebroaren Mia Parnevik som presentatör. Det känns kul att få göra det här tillsammans med Kulturskolan, Medborgarskolan och våra vänner på Örebro kommun,« säger Fredric Öjebrandt

Klockan 19:30 på nationaldagen kommer SeeUsLive och Örebro kommun att sända en 30 minuter lång film om nationaldagsfirandet i sina respektive kanaler (se nedan). Vi kommer att få se klipp från dagens kulturturné, smakprov från tidigare uppträdanden från SeeUsLive, tal av kommunfullmäktiges ordförande Agneta Blom, självklart nationalsången och slutligen Nikolaikyrkans klockringning som avslutning.

I centrum för programmet står vår kompis Mia Parnevik som presentatör.