(med rabarber och fläder)
Följ med oss på en livesänd drinkskola på Facebook och lär dig göra vårens bästa drinkar, med hjälp av ingredienser du (troligen) redan har hemma. Slå dig ner och titta för en underhållande timme eller ta fram din inre bartender och blanda tillsammans med kroglegendaren Hans Bihl på Brabar.
»Naturen har öppnat sitt skafferi och i veckans avsnitt gör vi sommardrinkar med rabarber och fläder, som passar utmärkt både med och utan alkohol. Veckans provsmakare är vår allas favorit Berit Vegraeus från Debut.« säger Hans.
Fredag den 22 maj, klockan 17:00 – 18:00.
Temat för kvällen kommer att vara sommardrinkar med rabarber och fläder.
V*f#@n gör jag med den här?
»Har du en gammal flaska i ditt barskåp som bara står, år efter år? Jag löser problemet! Posta en bild av flaska på Bihl’s Barskåp på Facebook, så kanske det är just din flaska som vi blandar en drink på i veckans avsnitt. Må bästa flaska vinna!«
Precis som i tidigare avsnitt är Niclas Molinder med som sidekick och Clara Olofsson håller dialogen öppen mellan oss tittare och programledaren.
Livesändningen kommer att starta cirka 10 minuter innan drinkskolan drar igång.
Du behöver:
- Gin eller vodka
- Citronjuice (färskpressad)
- Flädersaft alternativt fläderlikör
- Rabarbersaft alternativt rbarberlikör
- Färsk rabarber (om du vill göra Claras rabarbersockerlag – Yammi!)
- Flaska bubbel, Champagne, Prosecco eller Cava, torr (ej nödvändigt)
- Sockerlag
- Sodavatten
- Angostura Bitters
- Peychauds Bitter (inte nödvändigt)
- Is
Utrustning:
- Shaker
- Sil
- Barsked
- Jigger (mätlgas)
- Juicepress
- Muddler
- Eventuellt en iskross
- Blender (till Claras rabarbersockerlag)
- Storsil