• Kostnadsfritt
  • Online
  • Publikt
  • Samarbete

Bihl’s Barskåp avsnitt 8 – Champagne Cocktails

Följ med oss på en livesänd drinkskola på Facebook och lär dig göra vårens bästa drinkar, med hjälp av ingredienser du (troligen) redan har hemma. Slå dig ner och titta för en underhållande timme eller ta fram din inre bartender och blanda tillsammans med kroglegendaren Hans BihlBrabar.

»Äntligen dags för Champagne Cocktails! Det måste ju vara drömmen att kombinera de bästa av världar? Eller kan det vara så att de kolliderar…? Hmm, få koll efter fredagens avsnitt, som gästas av legenden och Champagneexperten Carl Jan Granqvist,« säger Hans.

Fredag den 29 maj, klockan 17:00 – 18:00.

Temat för kvällen kommer att vara Champagne Cocktails.

V*f#@n gör jag med den här?

»Har du en gammal flaska i ditt barskåp som bara står, år efter år? Jag löser problemet! Posta en bild av flaska på Bihl’s Barskåp på Facebook, så kanske det är just din flaska som vi blandar en drink på i veckans avsnitt. Må bästa flaska vinna!«

Precis som i tidigare avsnitt är Niclas Molinder med som sidekick och Clara Olofsson håller dialogen öppen mellan oss tittare och programledaren.

Bihl’s Barskåp på Facebook

Livesändningen kommer att starta cirka 10 minuter innan drinkskolan drar igång.


Du behöver:
  • Cognac
  • Sockerlag
  • Vaniljvodka eller vodka och vaniljsockerlag (se nedan)
  • Limejuice (färskpressad)
  • Citronjuice (färskpressad)
  • Gin
  • Mynta
  • Flaska bubbel – Champagne, Prosecco eller Cava, torr (ej nödvändigt)
  • Angostura Bitters (inte nödvändigt)
  • Is
Utrustning:
  • Shaker
  • Sil
  • Barsked
  • Jigger (mätlgas)
  • Juicepress
  • Muddler

Claras vaniljsockerlag

En av drinkarna i fredagens avsnitt innehåller vaniljvodka, men det kanske inte alla har hemma i barskåpet. Då funkar neutral vodka ihop med ett vaniljsockerlag alldeles utmärkt! Här kommer recept (även en snabbvariant längre ner):

Vaniljsockerlag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång, både urskrapade frön och stång

Blanda allt i en kastrull, låt koka i cirka 3 minuter tills allt socker löst sig. Låt svalna. Sila eventuellt genom ett kaffefilter för att få bort all vaniljstång. Förvara i kylskåp.

Vaniljsockerlag – snabbvarianten

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm vaniljsocker

Blanda allt i en kastrull, låt koka i cirka 3 minuter tills allt socker löst sig. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

Lycka till!