Entrepreneurship has no Borders

Vi rapporterar live från Live at Heart Creative, på Konserthuset i Örebro, där entreprenörer, startups och investerare möts. Målet är att skapa en spännande mötesplats för företagare och bolag från hela Norden – och ge dem en chans att träffas. Det blir mingel, keynotes, intervjuer på scen och paneldiskussioner.

Just nu intervjuar Boris Nordenström startupentreprenörerna Yosif Mohamed från Transfer Galaxy och Sara Wimmercrantz från BackingMinds. Yosif berättar om hur han startade Transfer Galaxy i Vivalla, drev upp företaget till (än så länge) 25 anställda, och skaffade sig kunder i hela Sverige. Men affärerna sker i hela världen.

BackingMinds hjälper entreprenörer och startups att nå sin fulla potential. Sara berättar om obalanser i vilka som oftast får stöttning för sina idéer – och (mer allvarligt) vilka som inte får det.

– Transfer Galaxy gick direkt från Vivalla till en global business. Det är helt fantastiskt. Att man dessutom gör världen bättre är inte bara fantastiskt, utan en förutsättning för att lyckas, säger Boris Nordenström.

Snart kommer Tove Larsson på Norrsken Foundation att prata om hur nästa generationens entreprenörer och affärsmodeller kan möta de globala utmaningarna. Stay tuned.

Live at Heart CREATIVE