Nya ingångar till Creative House

Efter sommaren kände vi att vinden vänt och bokningsläget började se bättre ut. Många visade intresse för våra kontorsrum och även ”flexarna” har börjat återvända. Efter att Folkhälsomyndigheten släppte på restriktionerna förra veckan känner vi hur pulsen har återvänt till Creative House.

Under vintern 2019-20 renoverade vi sista halvan av plan 1 och utökade våningsplanet med 13 nya studios. Sedan slog pandemin till, så istället för en rolig nyinvigning blev det restriktioner, social distans och ett väldigt tufft läge för många företag. Ett tag såg det riktigt mörkt ut.

Några företag har tyvärr lämnat Creative House under pandemin, men totalt sett har vi ändå fått fler medlemmar under de senaste 18 månaderna. Alla studios är idag uthyrda, så det vi ser fram mot nu är att få hälsa fler flexare välkomna till våra öppna platser.

»Vi tror att flexplats är det nya sättet att ha sitt kontor. Man kommer att kombinera att sitta hemma med att ha en flexibel arbetsplats, med tillgång till kontorets alla fördelar. Inte bara kaffemaskin och skrivare, utan en plats där det finns puls och man träffar andra. Vi människor har ett grundläggande behov av att känna tillhörighet; att få träffa och bli inspirerad av andra,« säger Fredric Öjebrandt.

De allra flesta vill tillbaka till ett normalläge och få tillbaka sina gamla liv igen, men samtidigt har det hänt något på kontorsmarknaden. Vi märker att många bolag ser över sitt behov av lokaler och kommer att göra förändringar i framtiden. Där är vår positionering som Örebros största Business Community väldigt rätt.

Nu knyter vi ihop hela huset

Vi siktar framåt, med en ny entré och trapphus in i huset. Skissbilden lovar gott, även om det just nu ser ut som en byggarbetsplats på gården. I nästa vecka ska de påla för grunden, sedan blir det gjutning och förberedelse för byggelementen.

Under vintern kommer trapphuset att monteras ihop bit för bit – som riktigt proffsiga legobitar av trä och glas.

»Vi kommer att få stans snyggaste glashus och en väldig tydlig ingång. Som gäst kommer du in i en inbjudande entrélounge, vilket vi saknar idag. Det kommer att bli ljust och uppenbart vart man ska gå,« säger Lotta Molinder.

Vi ser redan fram emot invigningen i början av 2022.

»Vårt nya trapphus kommer att binda ihop alla våningsplan och det blir en tydligare entré och ökad tillgänglighet med hiss mellan källaren och plan 3. Det här blir också en symbol för vår satsning framåt,« säger Fredric.

Slutligen vill vi tacka vår hyresvärd Carlsson & Åqvist, som alltid satsar på oss och som delar våra tankar och visioner om Örebros ledande Coworking Space.