Griffel UF flyttar in

Lisa Simonsson, Kajsa Jerlström och Julia Sandblom driver företaget Griffel UF. Från och med idag har de varsin flexplats på plan 3, som de kommer att använda för att utveckla sin företagsidé, arbeta med marknadsföring och bygga ett större nätverk.

”Vi köper in serveringsbrickor, som vi sedan målar med griffelfärg så att man kan skriva på dem med krita. Det blir ett kreativt sätt att servera mat, presentera en meny eller vad man nu vill,” förklarar Kajsa.

Idag säljer de mest till privatkunder och små caféer, men vill ta det vidare till restauranger och hotell. De två primära kanalerna för marknadsföring och kundkontakt är mässor och Instagram.

”Vi vann en pitchtävling i mitten av januari och en i publiken bjöd in oss på ett möte efteråt. Nu ska vi få pitcha vårt företag på Conventum den 25:e februari,” berättar Julia.

Julia Sandblom, Lisa Simonsson och Kajsa Jerlström.

Tjejerna går sista året på Rudbecksskolan och driver Griffel UF som en del av sina studier. För oss kändes det naturligt att bjuda in dem till Creative House.

”Vi gillar unga entreprenörer och startups. Eftersom jag känner Kajsa och hennes familj sedan tidigare var det här en given match,” säger Fredric Öjebrandt.

Det är mycket på gång under våren och en förutsättning för att Kajsa, Julia och Lisa ska kunna ta Griffel UF till nästa nivå är att de får arbeta i en kreativ och inspirerande miljö.

”Just nu arbetar vi med våra bidrag till tävlingarna Årets UF och Årets hållbara UF. Vi planerar även inför mässan och skriver manus till pitchen på Conventum,” avslutar Lisa.

Griffel UF kommer att sitta några timmar per vecka på Creative House från idag till slutet av maj eller som längst till skolavslutningen i juni. Och om allt går så bra som vi hoppas så kommer vi att få se mer av Griffel även efter sommarlovet.

Griffel UF griffel.uf@gmail.com