Det finns plats för två till

Här i huset finns det flera olika arbetsplatser som man kan välja mellan – FLEX, DESK eller STUDIO – och vad man föredrar beror helt på ens förutsättningar och behov. DESK är en fast arbetsplats i öppet landskap och passar dig som arbetar mycket på kontoret, men samtidigt vill ha nära till människor omkring dig och snabbt få återkoppling.

”Jag är nästan uppvuxen i öppet landskap. Det är skönt att rensa hjärnan med lite prat då och då, men jag stänger av med hörlurar när det behövs. Det fungerar väldigt bra, för det är en väldigt respektfull miljö här. Folk drar sig undan när de ska föra oväsen eller prata länge i telefon,” förklarar Pär Ek.

Pär arbetar med formgivning och redesign av tidningar, så det blir ofta heldagar framför skärmen. Men han gillar att befinna sig i händelsernas centrum och flyttade in hos oss i oktober 2016, efter att ha haft sin arbetsplats på Slottet under några år. Pär beskriver wow-faktorn på Slottet som hög, framförallt för alla andra, men att wow-faktorn för att arbeta och nätverka här på Creative House är högre.

I varje plats ingår en skön kontorsstol, skrivbord och ett låsbart förvaringsskåp från Kinnarps. Självklart ingår även fri tillgång till kaffe, wifi, skanner, skrivare och kopiator i hyran. De härliga arbetskamraterna får man på köpet och att det är nära till både loungen och krittavlan får räknas som en bonus.

”För mig var det inte så viktigt med kontor eller öppet landskap, utan mer med själva stället. Det är många företag på ett och samma ställe – jag känner framåtanda. Det är en speciell atmosfär här i huset,” säger Sara Blomqvist.

Pär håller med om att människorna och stämningen i huset är det viktigaste.

”Jämfört med tidigare arbetsplatser så är det mycket fler människor här. Även om många är ute på kundbesök eller andra ärenden så känns det ändå som att det alltid finns människor omkring och gemenskap. Det blir aldrig tomt och tyst. På Slottet hade vi fyra meter tjocka stenväggar mellan oss. Det blir även en mental barriär – Aldrig skola vi tala!” utvecklar han.

Elisabeth Werngren arbetar som illustratör och satt tidigare tillsammans med fyra andra reklamare i ett källarkontor på Kungsgatan i Örebro. De trivdes visserligen bra i sitt delade kontor, men hon känner att de blommat ut mer på Creative House.

”Mängden människor är den stora skillnaden. Interaktionen med andra och att alltid ha sällskap. Det sker samarbeten inom huset och man är del av något större. Alla tips och råd man både får och ger,” sammanfattar hon.

Vill du också arbeta i en kreativ miljö?

Sedan den stora utbyggnaden blev klar finns två DESK-platser lediga på plan 2. Hyran är 2 950 kr/mån plus moms för en fast kontorsplats i öppet landskap. Det här är en perfekt chans för dig som precis startat eget, inte längre vill jobba hemifrån eller har huvudkontoret långt bort. Först till kvarn gäller och i arbetsplatserna ingår alltid:

  • Wifi med hög hastighet.
  • Creative Coffee i loungen.
  • Flera grupp- & konferensrum.
  • Fri tillgång till alla våra event.
  • Skrivare, skanner och kopiator.
  • Stol, skrivbord och förvaringsskåp.
Jag är först till kvarn

Foto © Sara Blomqvist, Tant Sara