Tv-stjärnan Elin Häggberg

Om du följer nyheterna på Tv3 eller Aftonbladet Morgon är chansen stor att du sett vår teknikexpert Elin Häggberg i rutan.

”Jag och Fredrik Wass har varit med i tv varje måndag i typ ett och ett halvt år. Vi medverkar i Aftonbladet Morgons Techsvep, där vi pratar om de senaste trenderna, snackisarna och prylarna från teknikens värld,” berättar Elin.

Elin driver bloggen Teknifik och titulerar sig frilansande journalist, föreläsare och digital designer. Teknifik har över 45 000 unika besökare varje månad och är en blogg om tech och internet, där Elin presenterar digitala nyheter på ett underhållande och avslappnat sätt. Med bloggen vill hon göra våra digitala liv lite enklare och roligare.

Fredrik Wass är omvärldsbevakare på Sveriges tidskrifter och kan det mesta om it och tech.

”De ringde i oktober 2016 och frågade om jag ville vara med en gång i tv. Sedan blev det nästa vecka och veckan efter det. Så fortsatte det, så då bestämde vi oss för att göra det till ett fast inslag. För det mesta är jag med via Skype hemifrån, men någon gång ibland har jag möjlighet att vara med i studion,” säger Elin.

Idag berättade Elin om ett komposterbart mobilskal som hon testar och om Samsung senaste tv-release. Tv:n har en funktion som gör att den kan ”försvinna” in i väggen genom en kamouflerande bakgrund som smälter in i väggen. Fredrik pratade om folk som attackerar självkörande bilar och robotar i Silicon Valley. Visste du att det finns en robot som kan lösa Rubiks kub på 0,38 sekunder?

Nästa vecka kan du träffa Elin på Sociala medierdagen på Creative House.

Morgonens techsvep Sociala medierdagen Teknifik

[chcred]Foto © Hanna Wreeth[/chcred]