”Var ska det sluta?”

Idag sitter cirka 60 företag och över 90 personer på Creative House. Här finns ett tiotal grupp- och konferensrum för uthyrning (med eller utan fika och lunch), ett eventkök och en skön lounge, eventlokal med scen för större aktiviteter och tusen små uppgifter som någon måste utföra.

För att allt ska flyta på smidigt och för att avlasta de tre grundarna har Ingrid Öjebrandt och Lotta Molinder kommit in i huset. Listan på alla saker som de ska och vill göra är lång.

”Häromdagen gick jag hem med en papperssoppåse, några glas i en kartong, min väska och en avbitartång i handen. Vi är husets fastighetsskötare eller allt-i-allo. Det handlar om allt från att fylla på kaffemaskinen och sätta fräscha blommor i fönstren till att torka av krittavlan och allt annat som ska flyta på i huset,” berättar Ingrid.

Men det finns även en övergripande arbetsuppgift, som av nödvändighet kommer att ske långt utanför husets väggar.

”Vi ska också arbeta med försäljning och PR. Det handlar både om att få alla platser uthyrda och att fylla konferenslokalerna med aktiviteter. Vi drar i trådarna och får utnyttja våra nätverk,” förklarar Lotta.

Lotta lämnar sin tjänst på Örebro kommun efter 25 år som arbetsledare inom daglig verksamhet och administratör inom förvaltningen för funktionshindrade. Hon började som boendestödjare på en bostad för personer med speciella behov och fortsatte därifrån med flera tjänster inom kommunen.

På fritiden arbetar hon som skivstång- och spinninginstruktör på Friskis & Svettis. Där är hon också ledaruppföljare; rekryterar ny personal och ser till så att alla instruktörer håller sig inom verksamhetens ramar och får den uppbackning och det stöd de behöver. I grunden är hon utbildad till frisör, så ibland klipper hon hår också. Dessutom driver hon Songwriting Camps tillsammans med sin man.

”Jag kommer att arbeta femtio procent på Creative House, men går redan in för det till hundra procent. Hur häftigt kan vi göra det här huset? Jag gillar känslan av att gå från noll till, ja – var ska det sluta? Hit ska alla komma!” säger Lotta.

Ingrid kommer senast från ett jobb som butikssäljare på Jakobssons möbler, där hon ritat och sålt kök till privatpersoner. Innan det arbetade hon på linsavdelningen på Synsam på Stortorget. För att bli (ännu) bättre på att lyssna, både på sig själv och andra, går hon en utbildning i själavård. Där hoppas hon utveckla större öron och mindre mun. Förutom jobb, familj och utbildning blir det inte mycket tid över.

”Jag skulle bli rastlös om jag hade för mycket fritid. Trettio minuter räcker, sedan börjar det klia i fingrarna,” förklarar hon.

Lotta och Ingrid kommer att jobba 50 % vardera på Creative House, men det finns inga fasta tider för någon av dem. När det är många bokningar och event i huset så kommer att att få rycka in mer, men vissa dagar kanske de inte kommer in alls. Förra veckan hade exempelvis IKEA, Örebro kommun och Atlas Copco bokat möten i konferensen tre dagar i rad – med förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Då blir det full fart.

”Utvecklingen här är fantastisk. Vi satsar hela tiden – men jag vill att vi behåller den goa och personliga känslan i huset,” avslutar Ingrid.

Ingrid Öjebrandt

0707-14 54 10 ingrid@creativehouse.se

Lotta Molinder

0731-80 96 80 lotta@creativehouse.se

Foto © Sara Blomqvist, Tant Sara