Örebro jobbar för Stockholm

Tillsammans med Örebro kommun och Länsstyrelsen Örebro län har vi lanserat Create IT – ett ambitiöst projekt som syftar till att utveckla Örebro som mjukvarustad och ta hit it-projekt från framförallt överhettade Stockholm.

”Det finns duktiga specialister och tekniker i Örebro, samtidigt som Stockholm lider en skriande brist på kompetens inom it och tech. Nu matchar vi företagens behov mot utvecklarnas kompetenser och gör det enklare för techbolagen att köpa it- och systemutveckling i Örebroregionen.”

Genom Create IT gör vi en genomlysning av vilka kompetenser som finns tillgängliga hos cirka 70 aktuella it- och techbolag i Örebroregionen. I nästa steg tar vi fram en lista över de behov som finns hos företagen i Stockholm. Slutligen matchar vi behoven mot utbudet av kompetenser och bjuder in alla matchade parter till ett event i Örebro.

Matchmakingevent sker här på Creative House, den 17 maj. De gästande företagen får då chansen att lösa alla sina rekryteringsproblem – på en enda dag. För de lokala företagen och utvecklarna innebär det en möjlighet att träffa nya uppdragsgivare, som har efterfrågat deras specifika kompetens.

Sajten skapades av Pixalero, texten trollades fram av Imposant och BLaeCK står för skön design, logga och t-banekarta. Så här bra kan det bli när tre företag i huset samarbetar.

Create IT