Meet-up AW | Be Creative

I Örebro finns det många duktiga frilansare inom den kreativa näringen och flera större reklambyråer som krigar på den nationella (och internationella) scenen. Däremot saknar vi en arena för nätverkande och samverkan.

Men den 12 februari händer det!

»Vi vill skapa ett nätverk för den kreativa näringen, där vi kan lära känna varandra, utbilda oss och utveckla våra kompetenser. Den kreativa näringen är viktig för regionen. Vi behöver ett lättsamt tillfälle att träffas och se vad vi kan göra tillsammans i framtiden,« säger Jörgen Vegraeus.

Han är en av initiativtagarna till Creative House och har arbetat med marknadsföring i nästan hela sitt liv. Idag arbetar han som marknadschef på Telliq, men driver också ett antal projekt vid sidan av sin anställning.

»Jag drivs av att jobba i frilansform och det har jag gjort sedan 2008, när jag själv var frilansare och började dribbla med Creative House. Det finns så många människor som är duktiga och bra att ha och göra med; som man kan hyra in på timmar istället för att anställa. Då kan man styra och välja precis rätt kompetenser för varje projekt,« säger Jörgen.

Han vill inte bygga upp för stora förväntningar, eftersom ett nätverk aldrig blir bättre än summan av medlemmarnas engagemang. Det är alltså upp till alla som kommer på träffen att bestämma hur bra det här ska bli – och hur mycket de vill och kan bidra med till helheten.

Jörgen drar igång initiativet Be Creative tillsammans med branschkollegan Mikael Enmalm.

»Jag hoppas att alla art directors, copywriters, projektledare, webbdesigners, illustratörer, content managers, formgivare, producenter, originalare, sociala medier-strateger, PR-människor, fotografer, kommunikatörer och marknadschefer – ja, alla som arbetar professionellt med marknadsföring! – i stan tar chansen och kommer på vår första träff,« säger Mikael.

Han arbetar som copywriter i egna företaget Imposant kommunikation och har en bakgrund som marknadsförare, kommunikatör och inom försäljning.

Agenda

Under kvällen kommer vi att prata om marknadsföring, reklam och samarbeten. Tidigare har vi startat upp nätverk för AI, startups och musikscenen i Örebro. Nu går vi vidare med en nätverk för alla inom den kreativa näringen, där vi kan lära känna varandra och inleda nya samarbeten. Vi hoppas också kunna bjuda in spännande gäster på föreläsningar, workshops och liknande i framtiden.

»Under vår meet-up blir det en liten introduktion, där vi berättar om Creative House och den kreativa näringen generellt. Det blir också någon föreläsare som pratar kreativitet, diskussioner om branschen utifrån regionens förutsättningar och en fråga om hur vi tar det här vidare,« säger Jörgen.

Kvällens programpunkter är inte helt spikade och vi kommer att återkomma senare med det exakta innehållet. Har du något förslag så är du varmt välkommen att höra av dig redan nu. Vad vill du få ut av ett kreatörsnätverk i Örebro?

Praktisk information

När: Onsdag 12 februari, klockan 17-19
Var: Creative House, eventytan på plan 3

Eventet är kostnadsfritt och öppet för alla som arbetar professionellt inom den kreativa näringen. För att kunna beräkna inköp inför kvällen uppskattar vi om du meddelar din närvaro på knappen nedan eller direkt till Jörgen eller Mikael.

»Vår första AW-träff är helt förutsättningslös och vi ser det som ett tillfälle för alla att ventilera sina åsikter och idéer. Vi bjuder på dryck och tilltugg! Så… kom igen, det blir kul!« säger Mikael.

Attenda gärna vårt event på Facebook och bjud in alla du tror kan vara intresserade.