Nu kommer Pausit 2.0

Friskvårdsföretaget Pausit har redan hjälpt fler än 130 000 användare med välmående på jobbet och släpper nu en förnyad och förbättrad version av sitt pausprogram. I nya Pausit finns det ännu mer möjligheter att skräddarsy din avatar och funktioner för psykisk återhämtning genom andning och avslappning. Målet är att i ännu större utsträckning möta användarnas behov och ligga i framkant inför en internationell expansion.

– Ohälsa orsakad av stillasittande, statiskt eller monotont arbete orsakar stora problem för individen, samtidigt som det kostar företagen och samhället stora summor varje år. Besvär från nacke, axlar och rygg är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i Sverige och tillsammans med sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa utgör de över 60 procent av alla sjukskrivningar, säger Niklas Palmér, grundare av Pausit.

Det återhämtningsprogram för psyket, som kommer att ingå i nya versionen av pausprogrammet, är utvecklat tillsammans med Lars-Eric Uneståhl, som är legitimerad psykolog, doktor i psykologi och en av de ledande inom mental träning. Målet med återhämtningsprogrammet är att hjälpa arbetsplatser att minska den stress och ångest som lätt kan uppstå hos anställda och i längden orsaka sjukdomar.

– Vi vet idag att det är bristen på återhämtning som ligger bakom många sjukskrivningar. Återhämtning kan ske på dagen genom en regelbunden aktiv vila, exempelvis genom att ta små pauser, och på natten genom de första timmarnas djupsömn. Avslappning och mental träning har visat sig förbättra återhämtningen både på dagen och natten, säger Lars-Eric Uneståhl.

Utöver de större ändringarna och förbättringarna har Pausit gjort om hela sin produkt rent tekniskt och fräschat till programmet. Idag finns Pausit i Sverige och Norge, men lanserar inom kort i Nederländerna.

– Vårt pausprogram köps in av arbetsgivare, för att användas av personer med stillasittande arbete. Riksrevisionen, Linköpings Universitet, Electrolux Hemprodukter, Scania, ABB, Skolverket, Örebro universitet, Stockholms läns landsting och Göteborgs stad är några av våra kunder i Sverige, säger Dan Gustafsson, vd på Pausit.

Programmet hjälper till genom att påminna användaren om att ta pauser, visa enkla övningar på din dator, göra personliga program utifrån specifika besvär och förebygga uppkomst av skador som kan komma till följd av stillasittande och statiskt datorarbete. Genom stor flexibilitet ges användaren stor frihet att själv styra när, hur ofta och hur länge man vill göra sina övningar, samt vilken eller vilka delar av kroppen man vill röra på.

Jag vill veta mer