Hårt tryck på stressföreläsning

Vi hade plats för femtio personer när Jan Tern från Personbästa AB bjöd in till en kostnadsfri lunchföreläsning om stress – men det kom ungefär sextio nyfikna (och i olika grad stressade) åhörare. Man kan minst sagt påstå att ämnet engagerar och har skapat diskussion både innan och efter föreläsningen.

”Egentligen vet man redan mycket av det han berättade, men man är dålig på att göra rätt ändå. Det är bra när någon säger till och man får en påminnelse,” säger Rafaella Turander på Ahrt informationsdesign.

Under föreläsningen gick Jan igenom vad stress är, varför vi blir stressade och hur stressen har gynnat oss genom mänsklighetens historia. Hela publiken fick göra avslappningsövningar och avslutningsvis fick vi ett antal bra tips på hur vi kan minska stressen i våra liv.

”Jag ska använda kalendern smartare och lägga upp dagen efter när jag presterar bäst. Alltså göra det som kräver mest av mig på morgonen, när jag har som mest energi. Plus att bara göra en sak i taget. Jag är expert på att starta upp massvis med saker – men det tar bara tid att hoppa emellan,” säger Dan Gustafsson på Pausit AB.

Föreläsningen hölls på engelska och filmades i sin helhet.

”Det var en härligt engagerad publik och väldigt bra och trevliga lokaler. Stort tack till Jon som erbjöd mig att komma till Creative House och sen till Ingrid, Lotta och Fredrik som fixade allt och fick mig att känna mig välkommen. Extra roligt är det att jag har fått positiva inlägg på LinkedIn efter föreläsningen,” summerar Jan Tern sin föreläsning.

Senare under eftermiddagen var det ovanligt många personer som tog en fikarast i loungen. Vi anar ett samband.

”Jag ska ta fler pauser på dagarna. Andas! Och inte glömma bort att skratta, det är viktigt,” säger Ulrika Wågelöf på Remarc.

personbasta.se

Foto © Lotta Molinder Film © Jan Tern