Musikscen Örebro | Write ’n produce

Örebros professionella musiker träffas på Creative House och diskuterar hur vi bättre kan samverka kring låtskrivande och musikproduktion.

»Att vara en del av musikbranschen är extremt utmanande i rådande tid och jag hoppas att vårt kommande möte kan skapa lite pepp och framtidstro. Även om vi inte får spela live så är fortfarande musik en jättestor del i alla människors liv och det finns extremt stora möjligheter för ny musik och nya artister.«

– Niclas Molinder

Det är viktigare än någonsin tidigare att vi fortsätter arbetet med att stärka musikscenen i Örebro och skapa starka nätverk eller samarbeten mellan de professionella musikskaparna i staden.

Vi genomför den här träffen så coronasäkert som möjligt, med begränsat antal platser och anmälan enligt principen först till kvarn. Alla stolar kommer att vara utspridda i lokalen och det mesta kommer att ske sittande.

Arbetar du helt eller delvis professionellt med musik och har Örebro som din utgångspunkt? Då är du varmt välkommen på vår tredje nätverksträff.

Skriva & producera

Under den här våren och sommaren har det skrivits mer musik än någonsin tidigare, samtidigt som mycket annat inom musik och scenkonst varit omöjligt. Vi vill därför ta tillfället i akt att injicera lite extra energi och inspiration i skrivandet.

Tid: Torsdag 24 september, klockan 18:00 – 20:00

»Den här gången snackar vi om låtskrivande och produktion; vilka inspelningsprogram som är bäst, de grymmaste pluggarna och vilken mikrofon man ska använda. Samt hur man skapar en listetta. Vi skulle också vilja få en överblick över vilka inspelningsstudios som finns i stan.«

– Niclas Molinder

Program

18:00 Välkommen & mingel

18:15 Break-Down Session
Tim Larsson kommer att visa hur han lägger upp skrivande och producerande processen. Vi får se hur han jobbar i Logic och lyssna på de olika komponenterna i en av hans produktioner. Detta blir ett öppet samtal och det är öppet för alla att berätta hur man jobbar och vi delar med oss av tricks och tips. I detta forum är ingen fråga konstig!

19:15 Rättigheter
Information om grundläggande musikrättigheter och vad varje musikskapare behöver veta för att få sina credits och korrekt betalt när låtarna används.

20:00 Mingel
Vi är många riktigt duktiga låtskrivare och producenter i Örebro, så jag hoppas att nya samarbeten kan skapas. Passa på att prata med dem du inte känner – det kan vara den person du skriver nästa Billboard 1:a tillsammans med.

Ta med dig alla tankar och idéer du har kring att skriva och producera musik på den lokala arenan.

Anmälan

Du anmäler dig genom att klicka Kommer i evenemanget på Facebook. Om du har en vän som saknar Facebook så går det bra att anmäla sig till info@creativehouse.se.

Kommer = anmäld
Intresserad = inte anmäld (än)


Gå gärna med i vår grupp för Örebros yrkesverksamma musiker på Facebook. Om du inte är en professionell musiker, men ändå intresserad av den lokala musikscenen i Örebro, så är du varmt välkommen att gilla sidan Musikscen Örebro.

Evenemanget är framflyttat från 28 maj, på grund av coronapandemin.